zárcsere

Védjük meg értékeinket! De hogyan?

Lakóingatlanunkat a legkülönfélébb eszközökkel védhetjük meg az illetéktelen személyektől. Erre még abban az esetben is gondolnunk kell, ha a használt ház vagy lakás vásárlása során jó környéket szemeltünk ki. Sokkal könnyebb dolgunk van persze a biztonsági intézkedések megtételében, ha teljesen új otthonunk építésekor már jó előre módunk van a biztonságtechnika legkülönbözőbb elemeinek megtervezésére.

Milyen nyílászárókat helyezzünk el az ingatlan egyes helyiségeiben és hová építsük be azokat?  Milyen védelmi rendszereket foganatosítsunk és egyáltalán milyenek zárakkal szereljük fel bejárati ajtóinkat? Valamivel nehezebb a dolgunk akkor, ha már meglévő házunkat, illetve lakásunkat szeretnénk biztosítani.

A biztonsági intézkedések foganatosításához nemcsak fel kell mérnünk a már meglévő adottságokat, de a cserére nem szoruló ajtók és ablakok záraihoz zárszerelésben jártas szakemberhez is fordulnunk kell. Az ablakokra utólagosan felhelyezett rácsoknak köszönhetően már önmagában nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat. A bejárati ajtó biztonsági zárral történő felszereléshez valamely hazai zárszerviz szolgáltatását is célszerű igénybe vennünk. Bár a szerelési munkálatokat gyakorlatias házigazda jó eséllyel el tudja végezni, a megfelelő zár kiválasztásában a szakember tanácsát nem spórolhatjuk meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.