Tiszavárkonyhoz került a vezsenyi iskola

Szeptember elsejétől Tiszavárkonyhoz tartozik az eddig a váci egyházmegyei fenntartású tiszajenői Szent István Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda tagintézményeként működő vezsenyi általános iskola – közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szolnoki tankerületi igazgatója az MTI-vel.

Szutorisz-Szügyi Csongor elmondta: a tiszajenői iskola illetékeseinek döntése értelmében szeptember elsejétől megszűnt volna a tagintézmény, így a korábban Vezsenyen tanuló alsósoknak Tiszajenőre kellett volna járniuk. A jogszabályok szerint biztosítani kell egy adott településen az oktatást, amennyiben az ott élő legalább nyolc gyermek szülője igényli, ezért a vezsenyi iskola a Klik által fenntartott tiszavárkonyi Endre Király Általános Iskola tagintézményeként működik tovább.
Balogné Csík Terézia, az Endre Király iskola igazgatója az MTI-nek elmondta: összevont osztályban tizenöt alsó tagozatos tanuló kezdheti meg a 2015-2016-os tanévet Vezsenyen, a várkonyi iskolába nyolc felsős diák jár át a településről. Hozzátette: a Vezsenyen dolgozó két pedagógust állományba vették, a pluszfeladatokat óraadó tanár látja el, a székhelyintézmény egy angol nyelvi pedagógusa heti egy órában tanít a vezsenyi intézményben. Az igazgató szólt arról, hogy Tiszavárkonyban három összevont – egy felsős és két alsós – napközis csoport működik az idei tanévtől.
Az igazgató arról is beszámolt, hogy együttműködési megállapodást kötöttek az utánpótlás-nevelésre nagy hangsúlyt fektető Szolnoki Sportiskolával, ennek keretében minél több diákot szeretnének bevonni az atlétika edzésekbe. A tehetséges várkonyi gyerekek ősztől a szolnoki MÁV-pályán edzhetnek, utaztatásukról a szolnokiak gondoskodnak – tette hozzá.

(Forrás:mti.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.