mesebolt

Rangos fesztiválokkal zárja a nyarat a szombathelyi Mesebolt Bábszínház

Több rangos hazai és külhoni nemzetközi bábos fesztiválon fellép még ezen a nyáron a szombathelyi Mesebolt Bábszínház – tájékoztatta az MTI-t szerdán Trifusz Ádám, a társulat tagja, programszervezője.

Augusztus 28-án Szlovéniában, a Maribori Bábszínház által szervezett nemzetközi bábos fesztiválon vendégszerepel a társulat a “Dobronka Cirkusz, világszám!” című előadással. A fesztivált minden évben augusztusban rendezik meg, programjában számos horvát, magyar, szlovák, cseh és természetesen szlovén produkcióval találkozhatnak az érdeklődők – sorolta Trifusz Ádám.

Ezt követően tájékoztatása szerint Pécsre utazik a Mesebolt Bábszínház, ahol a Bóbita Bábszínház Síppal-dobbal-bábbal című nyári programjában lépnek fel. A 2011-ben új helyszínre, a pécsi Zsolnay Negyedbe költözött társulat szabadtéri színpadán a magyarországi bábszínházak színe-java megfordult nyaranta, a szombathelyiek idén, a Vitéz László – Az elásott kincs című produkciójukat mutatják be.
Szintén a nyár végén rendezik meg a szlovákiai Körmöcbányán a Kremica Gas elnevezésű fesztivált, amelyen már másodszor vehet részt a Mesebolt Bábszínház társulata. A Körmöci tréfák Trifusz Ádám szerint a jó humor és szatíra egyedülálló fesztiváljának tekinthető, ahol szlovák és külföldi színházak mellett kabaré-, zenecsoportok és szólisták lépnek fel.
Hozzáfűzte: Szlovákia legnagyobb és legnevesebb nemzetközi fesztiválját a 35. alkalommal rendeztek meg ebben az idén, ahol több mint 60 produkciót láthat a közönség. Az esemény csúcspontja a Szlovákiai Humorakadémia Arany gúnár-díjának átadása, melyet tavaly a drámai előadások kategóriájában a szombathelyi Mesebolt Bábszínház művészei vehettek át.
Akkor elmondása szerint a felnőtteknek szóló, Baltasar Espinosa utolsó üdülése és üdvözülése című utcaszínházi passiójátékot adták elő, idén viszont a gyerekközönség szórakoztatása a céljuk, hiszen a maribori fesztivál után Körmöcbányán is “Dobronka Cirkusz, világszám!” című játékkal mutatkozunk be.

(Forrás: mti.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.