rollerező család

Nem mese: a felnőtteknek is hasznos a roller

Az elmúlt években egy már-már feledésbe merült játékszer lett ismét népszerű: ez a roller. És ami igazán meglepő a kétkerekű járgány nem is annyira a fiatalok körében terjed újra el, hanem a fiatal felnőttek, sőt a középkorúak használják egyre nagyobb számban.

Vajon mi ennek az oka? Nos, ezt már nehéz pontosan visszafejteni, de vélhetően összetett okok állnak a háttérben. A felnőtt rollerezés elterjedését megelőzte a biciklis kultúra robbanásszerű fejlődése. Ez divatba hozta az alternatív közlekedési módszereket, amelyek az autók egészséges és környezetbarát alternatívája lehetett. Ez hozta meg aztán a kerékpár után a rollerek feltámadását is.

A másik szempont a sport és fitnesz őrület, amely divat ezúttal hasznos is. A városi lét sajnos igen kevés mozgással jár, ugyanakkor a fiatalabb felnőttek igényelték az egészséges életmódot. Ettől lett népszerű a fitnesz, a testedzés, a kerékpározás és a rollerezés is.

Hiszen valljuk be őszintén napi 8-10 óra munka és ingázás után már kevesen tudnak időt szakítani a testmozgásra. A roller viszont mindig kéznél van, akár egy ebédszünetben, akár a buszmegálló és a munkahely, vagy az otthon között. A roller bár elsősorban a láb izmait erősíti, de a hasat és a felső testet is mozgatja, és a szív és tüdő erősödését is szolgálja.

Aki tehát szeretne az egészségéért tenni, és megirigyelt ezt a modern közlekedési formát bátran váltson autóról felnőtt rollerre. Talán elsősre szokatlan lesz, de ma már ez is természetes jelenség a városokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.