Családi Bábos Napok Zsámbékon

Családi Bábos Napok várják a közönséget Zsámbékon: bábos színtérré alakul július 21-én és 23-án a Romtemplom és a Zárdakert környéke. A fellépők között a Mesebolt Bábszínház, Fabók Mancsi Bábszínháza, Keresztes Nagy Árpád, a Ziránó Színház, a Mikropódium, a Báb-Szín-Tér és a MárkusZínház is megtalálható.

Az idén júliusban első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal indul útnak a Családi Bábos Napok rendezvény. A csütörtöki nyitóelőadás a Mesebolt Bábszínház felnőtteknek szóló, mára már emblematikussá vált szatirikus passiójátéka, a Baltasar Espinoza utolsó üdülése és üdvözülése – olvasható a Zsámbéki Színházi Bázis MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, szombaton a szakma legjelentősebb családi bábtársulatai idézik meg a mesemondás ősi misztériumát.
A Zsámbéki Színházi Bázis honlapja szerint a rendezvényre érkezik a több mint 150 nemzetközi fesztivált megjárt parányi bábszínház, a Mikropódium a STOP, állj meg és nézz! című előadásával. Vendégük lesz Fabók Mancsi és virtuóz egyszemélyes vásári játéka, A székely menyecske és az ördög. Keresztes Nagy Árpád bábtáncoltató a Mátyás király rózsát nyíló ostornyele című produkcióval, a MárkusZínház az Égig érő fa című mesével varázsolja el a kicsiket.
A Ziránó Színház Babszem Jankó című darabjában az ismert magyar népmese elevenedik meg, a vásári bábjáték hagyományait követve, a kesztyűs-báb abszurd humorát, a közvetlen mesemondás élményét ismertetve meg gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt. A családi bábos nap egyik különleges produkciója a Vitéz László és az elátkozott malom című darab, a műfaj Blattner-díjas művelője, Pályi János előadásában.
Az előadások között a látogatókat játékos táncház várja Simon Katival, Ladányi Ferenc és zenekara közreműködésével, továbbá a két legjelentősebb hazai báb- és díszlettervező játszóházai kínálnak mozgásos és alkotó elfoglaltságot egész nap. Mindemellett kézművesvásár és a térség jellegzetes ételei teszik teljessé a kínálatot. A szombat esti mulatság kötetlen találkozást ígér a közönség és a vendégtársulatok alkotói között – olvasható a honlapon.
(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.