Pünkösdi programok a budai Várban

A Budavári Palota két teraszán Tűzkereszt ünnepének hagyományőrző, búcsújáró szokásaival, kézműves és gasztronómiai vásárral és mesterségbemutatókkal várják a családokat a hétvégén a szervezők.

Különleges látványosságnak ígérkezik Kő Boldizsár alkotása, az évről évre megújuló, virágba boruló Életfa, a Pünkösdölő Néptánc Találkozó, a családdal érkezők számára pedig a hétpróbás Pünkösdi királyválasztás és a Világfa regélő meselabirintus pünkösdi királyavató játéka – közölték a szervezők az MTI-vel.
A színes forgatag a jellegzetes pünkösdi szokás felidézésével, a pünkösdi királyné körmenettel veszi kezdetét a Csepp Csepel táncegyüttes táncosai és a közönség részvételével.
A Savoyai terasz pódiumán a világzene, a népzene, a néptánc több jeles képviselője lép fel, a gyerekeket bábelőadásokra várják, miközben a debreceni Pergő Hagyományőrző Műhely muzsikusai zenélnek.
A határon innen és túlról érkező hagyományőrző, kézműves mesterek különleges műhelybemutatókkal készülnek az ünnepre, újra forog majd az ország legmívesebb kosaras körhintája, a pünkösdi kézműves alkotóház virágműhelyében születő alkotásoktól pedig virágba borul majd a palota.
A felnőtteket a magyar kézműves sörteraszon a Csíkszentsimoni Csíki Sör és a fóti kisüzemi sörfőzde különlegességei várják, de hagyományos pünkösdi fogásokat készítő látványkonyhák, kemencés étkek ínyencségeit is meg lehet majd kóstolni a pünkösdhétfőn elkészülő, ünnepi óriás kalács mellett.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.