gyerek redőny

Miért hasznos a gyerekszobában a redőny?

A gyerekek kiskorukban gyakran félnek a sötétben. Ennek pszichológiai okai vannak. A képzeletük fejlődik, és azt képzelik, hogy a sötétben a tárgyak megváltoznak. Ezt idővel kinőhetik, de ehhez idő kell. Mit tehetünk ez ellen?

Az első a fény szabályozása. Sokan javasolják, éjszakai lámpák használatát, de ennek vannak hátrányai is. A fény szabályozza a melatonintermelést ez pedig az alvás mélységét és minőségét befolyásolja. Éppen ezért egészségügy okokból a fény mértékét minimálisra kell csökkenti. Erre lehet jó megoldás például a motoros redőny, ami már fényérzékelőkkel is ellátható. A redőny automatikusan képes érzékelni a külső fényviszonyokat és ez alapján szabályozni a bejutó fény mennyiségét.

A motoros redőny segítségével így automatikusan szabályozható, hogy annyi fény bejusson a gyerekszobába, ami a gyermeket megnyugtatja, de nem gátolja a melatonintermelést, és így az egészséges alvást. A redőny ma már arra is alkalmas, hogy hang és hőszigetelőként működjön. A hangszigetelés különösen nagyobb városi lakásoknál hasznos, hiszen csökkenti a zajt, és nyugodtabb alvást biztosít.

Természetesen a redőnynek vannak alternatívái. Így a mozgásérzékelős lámpák, vagy irányfények, ezek is jól használhatóak. Természetesen a legfontosabb a szülői odafigyelés és a nyugodta családi környezet, ami megteremti a gyermek biztonságérzetét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.