bicikli Pilis

Kerékpárral a Pilisben

Az elmúlt években ismét egyre népszerűbbé vált a túrázás. És ezzel párhuzamosan a kerékpáros kultúra is terjedőben van. Különösen a városi biciklizés kapott nagy lendületet, de ennek nyomán az országúti utakra is egyre többen kimerészkednek.

Kis összefoglalónkban a Pilis túralehetőségeket vetjük össze.

Az első útvonal amit ajánlani tudunk a Pomáz-Dobogókő útvonal. A táv nem jelentős kb. 16 km-ről van szó, de aki most kezd kerékpározni, annak számolnia kell vele, hogy ez az útvonal folyamatos emelkedőkkel tarkított, és közel 550 méter a szintemelkedés. A táj azonban mindenért kárpótol és több kilátóponton is megállhatunk menet közben.

A másik túraútvonal lehetőség Esztergom-Dobogókő. ez a táv rövidebb, de cserébe több meredek szakasszal rendelkezik. Cserébe csodálatos útszakaszokon kerekezhetünk át biciklinkkel. Ezek közül is kiemelkedik a rálátás a Piliszentléleki-medencére és természetesen a végállomáson Dobogókön a kilátás a Duna-kanyarra.

Mindkét úthoz kapcsolódhat egy kis kitérő a Pilis tetőre. Ez a szakasz autóval nem közelíthető meg, de biciklivel kövezett út visz az egykori katonai bázisra, ahol ma már kilátó várja az érdeklődőket. A Pilis-tető a Pilis és a Visegrádi –hegység legmagasabb pontja, ahonnan, kristálytiszta időben akár a Magas-Tátráig is elláthatunk. Kár lenne kihagyni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.