tűz

Betakarítóünnep és sanzonos tűzgyújtás is lesz Szent Mihály napján Békés megyében

Betakarítóünnep, hal- és birkafőzőverseny, ingyenes tárlatvezetés és sanzonos tűzgyújtás is színesíti a pénteken kezdődő háromnapos Szent Mihály-napi búcsú Békés megyei programjait.

A Csabagyöngye Kulturális Központ valamennyi tagintézménye csatlakozott a közmédia Itthon vagy! Magyarország, Szeretlek elnevezésű kezdeményezéshez, ennek keretében számos programmal készülnek Szent Mihály hétvégéjére – tájékoztatta az MTI-t Fábián Tamás, az intézmény kommunikációs vezetője.
Kiemelte: a két nap során lesz Meseházi Boldogság Betakarítóünnep a Meseházban, kertbarát műhelykonferencia a 20 éves Lencsési Kertbarát kör tiszteletére a Lencsési Közösségi Házban, halfőzőverseny a Csabagyöngye mögötti parkolóban, népdalkörök baráti találkozója a Jaminai Közösségi Házban, verses tárlatvezetések az emlékházban és birkapörköltfőző-verseny Mezőmegyeren.
A Munkácsy Mihály Múzeum is csatlakozik a programsorozathoz, így szombaton és vasárnap 11 órától ingyenes tárlatvezetés indul az állandó kiállításokban, emellett szeptember 27-én a múzeum valamennyi tárlatát térítésmentesen tekinthetik meg az érdeklődők. Találkozhatnak Munkácsy Mihály műveivel és személyes tárgyaival, Orlai Petrics Soma és Stefan Buban festményeivel, Jankay Tibor alkotásaival, a Kolozsváry és a Tevan család művészetével, de megismerhetik a megye legszebb régészeti emlékeit, élővilágát, történetét és népi kultúráját is – tájékoztatott a múzeum közművelődési részlege.
Szarvason, a Vízi Színházban szombat este Szent Mihály-napi tűzgyújtás lesz. A Békéscsabai Jókai Színház művészei, Gábor Anita, Liszi Melinda, Tatár Bianka, Zsombok Réka és Ragány Misa a szeptemberhez, a Mihály-napi hagyományokhoz és a tűzhöz kapcsolódó, őszi hangulatú dalokkal, sanzonokkal fogadják az érdeklődőket. Harmonikán közreműködik a Cimbalibandből és az Orientből ismert Agatics Krunoszláv “Kico”. A műsor végén íjászok segítségével gyújtják meg a Mihály-napi tüzet.

(Forrás: mti.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.